Elk Talent Telt: kwalitatief jeugdvoetbal in Gent

Met Elk Talent Telt willen Voetbal in de stad, de Stad Gent en de Gentse voetbalclubs zo veel mogelijk Gentse jongeren en kinderen de kans geven om in zo goed mogelijke omstandigheden voetbal te spelen: zowel op pleintjes in de Gentse buurten als in de Gentse voetbalclubs. Daarbij wordt voetbal ook gebruikt als middel om kinderen en jongeren meer kansen te geven op zelfontplooiing en talentontwikkeling.

“Voetbal is meer dan voetbal, in het bijzonder als er gewerkt wordt met kinderen. Daarom ben ik trots dat 12 Gentse voetbalclubs samen binnen eenzelfde ethisch en sportief kader aan jeugdwerking willen doen, waarbij de kinderen centraal staan”, zegt Resul Tapmaz, voorzitter van Voetbal in de stad en Gentse schepen van Sport, Welzijn en Gelijke Kansen.

12 Gentse voetbalclubs ondertekenen samen met vzw Voetbal in de stad een samenwerkingsverband waarmee ze zich engageren voor kwaliteitsvol en geëngageerd jeugdvoetbal in Gent, als betrouwbare partners en goede Gentse buren. Want Elk Talent Telt!

Deze 12 partnerclubs  ondertekenen een charter waarmee ze zich engageren voor kwaliteitsvol en geëngageerd jeugdvoetbal in Gent: Hou ende Trou Zwijnaarde, Jago Sint Amandsberg, KAA Gent Ladies, KAA Gent, KRC Gent-Zeehaven, KVE Drongen, KVV Sint-Denijs sport, KSCE Mariakerke, SKV Oostakker, Standaard Muide, SV Wondelgem en VSV Gent. De clubs werken voortaan samen voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding voor zoveel mogelijk Gentse kinderen.

Sportief en maatschappelijk partnerschap
Elk Talent Telt heeft zowel sportieve als maatschappelijke doelstellingen. Binnen de formele setting wordt een samenwerking uitgebouwd met reguliere Gentse voetbalclubs. Binnen de informele setting worden initiatieven ontwikkeld rond pleintjes-en scholenvoetbal ter versterking van sociale cohesie van Gentse buurten. Deze initiatieven worden eerst opgestart in Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena.

Communitywerking
Elk Talent Telt is een nieuw pijler van Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent. Voetbal in de stad gebruikt de wervende kracht van KAA Gent en voetbal om maatschappelijke meerwaarde te genereren. Elk Talent Telt wordt uitgevoerd in opdracht van de Stad Gent en KAA Gent in nauwe samenspraak met KRC Gent-Zeehaven en de partnerclubs.

Lees het volledige persbericht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s