# 11 KAA Gent: de leukste school van het land

diploma uitreiking VIDSTwaalf jongeren tussen 10 en 14 jaar komen gedurende 10 weken naar de Ghelamco Arena en krijgen er spelenderwijs onderwijs op een bijzonder manier:  via opdrachten en spel verbeteren ze hun kennis en vaardigheden op het vlak van taal, rekenen en ICT. Zo werkt KAA Gent actief mee aan de ontplooiing van deze jongeren.

De wervende kracht van voetbal benutten als hefboom voor maatschappelijke doeleinden en de stadionpoorten opengooien voor maatschappelijke initiatieven, dat doet vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent. Het onderwijsproject Playing for Success is daar een mooi voorbeeld van.

In 2010 opende KAA Gent het eerste Playing for Success leercentrum van België. Playing for Success versterkt de vaardigheden van leerlingen die minder presteren dan ze kunnen. Ze worden in het stadion begeleid door enthousiaste studenten van de Arteveldehogeschool. Op die wijze levert KAA Gent een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen en positief zelfbeeld van de kinderen en geeft het studenten ‘Bachelor in het onderwijs’ de kans kun vak te leren in hun favoriete club.

Vier scholen werken dit seizoen mee aan dit communityproject: De Regenboog (Wondelgem), Onze Lieve Vrouw College (Ledeberg), GO! (Merelbeke) en VBS De Mozaiek (Gent). De lessen hebben plaats op verschillende locaties in het stadion: in de Sybox van NV Buffalo, op de supporterspromenade, in de perszaal en in het Community Center.

Playing for Success is een project van vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, CST vzw en Playing for Success vzw in samenwerking met de Arteveldehogeschool Gent en de Stad Gent en met de steun van de Football+ Foundation, de Nationale Loterij en Masita.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Gezondheid, Sport, Toegankelijkheid, Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s