# 10 Elk talent telt

GV 4Gent kent een sterk uitgewerkt jeugdvoetbalbeleid, waarbij zowel de sportieve als de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren gestimuleerd worden.

Het sportieve element richt zich op elke Gentse jongere, want er wordt zowel aandacht besteed aan recreatief voetbal op de buurtpleintjes, als aan een kwalitatieve werking van provinciale en nationale clubs . Stimulansen tot bewegen en talentontwikkeling komen zo beiden aan bod, met ondersteuning van buurtsportwerkers tot nationale teams (KAA Gent en KRC Gent Zeehaven), die een begeleidende taak krijgen bij het sporttechnische aspect: medisch verantwoord sporten, kwaliteit van de trainingen verhogen, vorming voor clubleiders en trainers, …

Het Gentse jeugdvoetbalbeleid beoogt ook maatschappelijk doelstellingen, zoals het bevorderen van
sociale cohesie in de stad. Provinciale clubs worden gemotiveerd om jongeren uit de buurt te stimuleren tot deelname om zo de  ‘football in the community’-gedachte ook wijkgericht vorm te geven. Bovendien kent Gent een actieve community-werking, gecoördineerd door vzw Voetbal in de stad in samenwerking met KAA Gent.

Zo wordt jeugdvoetbal een instrument om te werken rond diversiteit, samenwerking, respect, fairplay voor elkaar en voor de buurt. Een voetbalclub wordt een drager van een buurtgebonden geëngageerde maatschappelijke identiteit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Gezondheid, Sport, Toegankelijkheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s