# 9 App anti-discriminatie en toegankelijkheid

app-mobielVoor discriminatie of ongelijke behandeling mag in onze samenleving geen plaats zijn. Tijd dus om actie te ondernemen! Er worden 2 smartphone-applicaties ontwikkeld die uitsluiting op verschillende vlakken moeten tegengaan.

Een eerste app is bedoeld om Gent toegankelijker te maken voor mensen met een fysieke beperking. Het zal de gebruiker ervan toelaten om aangepaste parkeerplaatsen te vinden, publiek sanitair, zitbanken, hondenlosloopweiden of toegankelijke haltes van het openbaar vervoer. Op de Korenmarkt komt ook een integraal toegankelijke maquette: via spraakberichten, tekst, braille en de betastbare contouren van alle stadselementen zal men er zich kunnen oriënteren.

Daarnaast wordt er onderzocht of het zinvol is een smartphone-applicatie te ontwikkelen die toelaat om allerlei vormen van discriminatie te melden. Het vormt een uitbreiding van het al ingevoerde sms-meldpunt. Op die manier moet de drempel om melding te doen verlaagd worden en krijgen we een beter zicht op het aantal incidenten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal, Gelijke Kansen, Toegankelijkheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s