# 4 K.A.A. Gent Homeless Blue-White

KHBW_UtrechtDe Belgian Homeless Cup is een voetbalcompetitie waarvan de deelnemers voornamelijk dak- en thuislozen zijn. Het opzet, de organisatie en de uiteindelijke sportieve momenten brengen heel wat mensen samen op buurt- en stedelijk niveau. Het zorgt voor een dialoog en wederzijds begrip tussen mensen die het goed hebben en anderen die het minder goed hebben. In Gent is de Homeless Blue White een mooi voorbeeld van samenwerking op stedelijk en wijkniveau tussen de stad, het OCMW, de Dienst Straathoekwerk en KAA Gent.

Er wordt een wekelijkse, laagdrempelige open sportieve samenkomst aangeboden. Allerlei mensen komen hier samen. De nadruk ligt op voetbal, maar ook andere sporten of activiteiten kunnen aan bod komen. Het beleven van gezonde vrijetijdsmomenten in een veilige sfeer met een grote mate van participatie van alle deelnemers staat voorop.

Door middel van dit soort activiteiten wil de Dienst Straathoekwerk de meest kwetsbare mensen uit hun isolement halen en samen met hen sociale en professionele netwerken opbouwen die voordien gebrekkig of nog onbestaande waren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buurtwerk, Gelijke Kansen, Sport, Toegankelijkheid, Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s