# 3 Containerklasje op doortrekkersterrein

containercklasOp het doortrekkersterrein aan de Drongensesteenweg verblijven geregeld kinderen die weinig tot geen scholing krijgen. Daarom is het project ‘onderwijsstimuli’ opgestart. Een permanente medewerker vangt de kinderen op en introduceert ze in verschillende groepen die met leer- en spelactiviteiten bezig te zijn. Naast het aanleren van basisvaardigheden, wordt er ook gewerkt aan de attitudes en de interesse in leren.

Er is een samenwerking aangegaan met de Arteveldehogeschool en vanaf dit academiejaar zijn vijf studenten uit de lerarenopleiding aan de slag. Zij verrijken het project met nieuwe technieken en inzichten en maken onder andere een opvolgdossier op van elk kind. Bovendien vormt dit voor hen een prima voorbereiding voor het latere lesgeven in een omgeving vol diversiteit.

Met de steun van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid hoopt de stad Gent in de loop van 2014 een apart lokaaltje (een container) op het doortrekkersterrein te installeren. Zo zullen de lesactiviteiten meer gestructureerd kunnen georganiseerd worden en kunnen er meer kinderen aan bod komen. Gent hoopt op de ingeslagen weg verder te gaan en het project met kleine stappen uit te bouwen tot een ‘schoolvoorbeeld’ voor Vlaamse steden met een doortrekkersterrein.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Toegankelijkheid, Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s