Gent heeft “Regenboogverklaring” voor respect voor holebi’s

DSC_1192Om het geweld tegen en discriminatie van holebi’s en transgenders aan te pakken, hebben de stad Gent en een reeks partnerorganisaties (politie, parket, onderwijs, middenveld en sport) vrijdag een “Regenboogverklaring”. Zes punten en een waaier van acties moeten het holebibeleid in Gent duurzamer maken.

“Gent heeft de traditie om een degelijk holebibeleid te voeren”, zegt de Gentse schepen Resul Tapmaz (SP.A), onder meer bevoegd voor Gelijke Kansen. “Na een aantal incidenten de laatste maanden namen we al concrete initiatieven, zoals het openstellen van het meldpunt discriminatie voor holebi’s. Naast eenmalige initiatieven willen we nu op een geïntegreerde manier meer duurzame acties ondernemen.”

De Regenboogverklaring bevat zes punten, rond onder meer sensibilisering, onderzoek, ondersteuning, veiligheid, en een reeks actie die in de loop van de komende jaren worden uitgevoerd en uitgebreid. Er komt onder meer vorming voor leerkrachten, stads- en politiepersoneel, een onderzoek aan de UGent, aandacht voor holebi’s in de sport, enzovoort.

“De klemtoon ligt op de partners en hun samenwerking, op de holebigemeenschap zelf en op betrokkenheid van de Gentenaars”, aldus Tapmaz.

De Regenboogverklaring wordt op 17 mei 2014, op de “Internationale dag tegen homofobie” geëvalueerd. Voor de aanpak kreeg Gent een projectsubsidie van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.A), maar Tapmaz benadrukt ook dat de partners de acties binnen hun reguliere werking opnemen.

Bron: deredactie.be  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/belga_20140117_Gent_Regenboogverklaring

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s