150 jaar La Gantoise

la gantoiseOnder het motto “”sport, vrede en verdraagzaamheid” werd in het stadhuis het jubileumprogramma “150 jaar Gantoise” voorgesteld. De stuurgroep krijgt hierbij alle steun van de actieve afdelingen atletiek, tennis, hockey én voetbal. 

Om het gestoffeerde verleden van KAA Gent te achterhalen is Martine Vermandere (Instituut voor Sociale Geschiedenis) al een tijdje zoet: ” ik werk aan een encyclopedie van de omni-sportvereniging, die in 1864 door Gustaaf De Kryger werd gesticht. De biografie van deze turnleraar vormt immers de start van de Gantoise-tijdlijn, die we op de webstek http://www.gantoise150.be reconstrueren aan de hand van anekdotes en foto’s die ons nog steeds mogen doorgestuurd worden. In de loop van de jaren verdwenen naast de turnclub wel het wielrennen en squash maar zowel atletiek, tennis hockey als voetbal zien hun ledenaantal stijgen en komen in onze publicaties evenwaardig aan bod.” aldus de Amsab-onderzoekster.

Alle vier pakken ze in 2014 uit met een jubileumevenement. Zo kondigde Patricia Blondeel (atletiek) op 8 augustus een poolstokmeeting onder de stadshal aan, terwijl tenniskopman Jef Nollet met “showman” Xavier Malisse zal duelleren. De hockeyvrouwen willen hun talent zelfs tegen de Franse nationale ploeg etaleren terwijl het logo “Gantoise 150” niet alleen de voetbalshirts van het fanionteam zal sieren, maar ook hét thema van de midzomer-galamatch in de Ghelamco Arena vormt.
Volgens voorzitter Arnold Vanhaecke zoekt de stuurgroep wel nog 100.000 euro aan sponsoring.

Bron: De Zondag 15.12.2013

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s