Hersteldag VVGG

VVGGOp 3 december 2013 vindt de eerste Vlaamse hersteldag van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid plaats in Gent.

Het gaat hier om een unieke gelegenheid. Er kwamen maar liefst 1000 gegadigden op af, waarvan 2/3 zelf patiënt is.
Dit is zeer uitzonderlijk, gezien op de meeste congressen of studiedagen je enkel de professionals ontmoet.

Dit toont aan dat er een mentaliteitswijziging komt in de sector : patiënten moeten mee kunnen beslissen over de zorg die ze krijgen. Die aanpak moet ook op ander domeinen doorgetrokken worden.  De gehele samenleving moet mensen met psychische problemen een plaats en een stem geven.

In Gent maken we hier actief werk van. De gezondheidsdienst en de dienst straathoekwerk werken hiervoor nauw samen met organisaties als Poco Loco en Villa Voortman.
Als schepen van gezondheid, vind ik het zeer belangrijk dat we, zeker in tijden van crisis, sterk inzetten op gezondheid. Gezondheid is immers een basisrecht voor iedereen.
Het mag geen voorrecht zijn van degene die het kan betalen. Ik wil in deze legislatuur werken aan een stad waar iedere Gentenaar toegang heeft tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Eén van de prioriteiten van mijn gezondheidsbeleid is werken aan een betere geestelijke gezondheid van de Gentenaars. En dat is niet voor niks zo. Zeker als je weet dat 1 op 4 Belgen vroeg of laat te maken krijgt met psychische problemen en 60% van hen daarvoor geen hulp zoekt, is het hoog tijd dat we normaal doen over deze problemen!  Het is ook daarom dat ik tijdens deze legislatuur op wijkniveau wil werken aan de veerkracht van mensen en het bespreekbaar maken van psychisch welzijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s