Resul Tapmaz werkt aan zijn conditie…met taart

taartDe Gentse Zesdaagse verliep ook dit jaar zonder noemenswaardige incidenten. En dat is niet alleen de verdienste van een gedisciplineerd publiek maar ook van de mensen van de verschillende hulpdiensten. Schepen van sport Resul Tapmaz trakteerde een delegatie van hen dan ook graag op een stukje taart

De Schepen van sport Resul Tapmaz miste deze week geen enkele dag van de Gentse Zesdaagse. ‘Als die coureurs dat kunnen volhouden, dan hij toch ook’ grapt een toeschouwer. Op de slotdag van de zesdaagse worden er traditioneel heel wat extra prijzen uitgereikt. Zo werd Jasper De Buyst even tot bij de speaker geroepen opdat het hele Kuipke ‘Happy Birthday’ kon zingen. Jasper wordt uitgerekend vandaag 20 jaar en hoort zich straks in de laatste ploegkoers slechts te beperken tot de verdediging om op het hoogste schavotje te eindigen. En straks wordt ook Franco Marvulli nog feestelijk uitgezwaaid. Het zal de laatste keer zijn dat Marvulli zijn traditioneel pintje zal drinken na een uitputtende ploegkoers.

En ook schepen Tapmaz deed dus zijn duit in het zakje om wat extra mensen in de bloemetjes te zetten. Nu ja, bloemetjes. De schepen liet een taart aanrukken voor de mensen van de politie en de brandweer die hoog in de nok van het dak een oogje in het zeil houden en zo waken over de veiligheid van zowel de renners als het publiek.

Even leek het alsof het plechtig moment niet zou kunnen plaatsvinden, want de taart was even zoek. Maar wie zoekt die vindt in het Gentse Kuipke. De schepen liep gezwind de trappen op. Eenmaal boven besefte hij dat Gijs Van Hoecke net de Grote Prijs Stad Gent wist te winnen, een winnaar die uitgerekend door hem in de bloemetjes moest worden gezet.

Eens terug boven bleken er geen bordjes beschikbaar te zijn om de taart netjes te kunnen aanbieden. “Geen probleem!” grapt de schepen, “Ik loop wel nog eens tot beneden en helemaal boven.”

Zeg nu nog eens dat de schepen zijn veiligheidsdiensten niet dankbaar is.

Bron: De Gentenaar online 24.11.2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLBHE_20131124_003

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s