Gent helpt consument telecomrekeningen vergelijken in buurtcentra

durf vergelijken90 procent van wie de gegevens van zijn rekening van telecommunicatie ingeeft op de vergelijkende website van de federale overheid, blijkt een duidelijke besparing te kunnen doen door van provider te veranderen of bij zijn bestaande provider een andere abonnementenformule te kiezen. Dat blijkt een, paar dagen na de start van de promotiecampagne van de actie Durf Vergelijken. Minister vande Lanotte kwam de actie donderdagmorgen  samen met schepen Resul Tapmaz in Gent toelichten in het buurthuis Sluizeken-Tolhuis-Ham.

Iedereen die dat wil kan op de speciale site www.bestetarief.be zijn profiel invullen om te controleren of het soort abonnement dat hij heeft wel het juiste is. De site is gebruiksvriendelijk, maar de federale overheid vroeg de gemeenten ook om ambtenaren ter beschikking te stellen van de bevolking. Die ambtenaren, die zelf een dag opleiding kregen, helpen mensen die zelf geen raad weten met de site om hun profiel in te vullen. In nogal wat gemeenten hebbven die ‘zitdagen’ plaats op het gemeentehuis.

‘Gent heeft er voor gekozen om dat te doen in de buurtcentra’, aldus schepen Resul Tapmaz, ‘omdat we daar veel dichter bij de bevolking zitten.’

Bron: De Gentenaar online 21.11.2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRTO_20131121_007

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buurtwerk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s