Voetbal voor iedereen: een bijzondere kickertafel

kicker aanepastIn het kader van de Europese actieweken tegen discriminatie in het voetbal (FAREnet Action weeks), presenteren de experimentele werkplaats in Gent Timelab, het internationaal netwerk tegen discriminatie in het voetbal FAREnetwork en de community werking van KAA Gent vzw Voetbal in de stad vanavond in de Ghelamco Arena een bijzondere kickertafel onder het motto Voetbal voor Iedereen.

De kickertafel staat symbool voor diversiteit, openheid en samenwerking. De figuurtjes zijn atypische voetbalfiguren die ongewone verhalen vertellen uit de voetbalwereld van vroeger en nu. Zo speelde de eerste professionele Afrikaanse voetballer in België bij KAA Gent in 1957, was er een damesploeg in Québec die aanvankelijk niet met sluier op het veld mocht verschijnen en outte recent een homokoppel zich in het Belgische amateurvoetbal. De tafel staat ter gelegenheid van de wedstrijd KAA Gent-Cercle Brugge opgesteld ter hoogte van gate 49.

Timelab is een experimentele werkplaats in Gent met een community van makers met verschillende achtergronden en skills. Zeljko Blace is dit jaar te gast in Timelab. Hij bekijkt de sportwereld als een ideaal laboratorium voor sociale, politieke en culturele verandering. Een toernooi PinkPong met zelfontworpen regels? Initiatielessen synchroon zwemmen voor vrouwen én mannen? Een atypische kickertafel met diverse voetbalfiguren?

De kickertafel werd gemaakt in Timelab in samenwerking met de lokale makers Mikail Milissen, Tilde Potoms, Rik Potoms, Barbara Vackier, Tiny Coopman, Yves Marquillie, Tom De Meester, Wim Beelaert, Annelien Vermeir, Caroline Vincart, Isabel Allaert, Thibault Verougstraete, Jason Hall en Zeljko Blace.

De standaard in serie geproduceerde figuurtjes worden vervangen door atypische voetbalfiguren, zoals handgemaakte en in 3D geprinte figuurtjes die unieke verhalen in de tafel brengen. Het hele maakproces wordt gedeeld, iedereen wordt mede-eigenaar van het werk. De tafel blijft evolueren en ook na de lancering kunnen er nieuwe figuurtjes worden gecreëerd en gedeeld.

De tafel is een initiatief van Timelab in samenwerking met vzw Voetbal in de stad met de steun van de Football+ Foundation en FAREnetwork in het kader van de FARE Actieweken.

Bron: http://www.kaagent.be/buffalo/nieuws/25-10-2013/voetbal-voor-iedereen-een-bijzondere-kickertafel/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Sport, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s