Stoeltjes Ottenstadion volgende week te koop, voor vijf euro

stoeltjes2De stoeltjes van het Ottenstadion, negentig jaar lang de thuishaven van voetbalclub AA Gent, worden op woensdag 18 september verkocht. Supporters zullen per persoon één plastieken stoeltje zonder rugleuning kunnen kopen, voor vijf euro. Dat maakte het Gentse stadsbestuur vrijdag bekend. De stoeltjes uit de spionkop zijn niet te koop.

De verkoop heeft plaats aan het oude secretariaatsgebouw aan de Bruiloftstraat 42, 9050 Gentbrugge, van 14 tot 18 uur. De sloop van het Ottenstadion is deze week echt van start gegaan.

‘De zitjes die te koop worden aangeboden zijn plastieken stoeltjes zonder rugleuning afkomstig uit de voormalige jeugdvakken van tribune 3, gemonteerd op een lichte metalen beugel’, zeggen schepenen Tom Balthazar en Resul Tapmaz vrijdag.

‘Per persoon is het mogelijk slechts één zitje te kopen. Aan de koper van een zitje wordt een vrije bijdrage gevraagd, met een basistarief van 5 euro. Ook gelet op de bestemming van de opbrengst bepaalt elke supporter zelf wat hem/haar het stoeltje uit het Jules Ottenstadion boven dit basistarief waard is.’

Spionkop

‘De stoeltjes uit de voormalige spionkop (tribune 2) worden niet te koop aangeboden’, klinkt het. ‘Deze stoeltjes bestaan uit twee plastieken delen, vastgeschroefd per vier stoeltjes op een zware metalen structuur. Het is onmogelijk deze stoeltjes afzonderlijk en zonder zware technische ingrepen te ontmantelen.’

De opbrengst van deze stoeltjesverkoop gaat naar de maatschappelijke projecten van vzw Voetbal in de stad Buffalo Indians, de sfeergroep van de Supportersfederatie KAA Gent.

Bron: De Gentenaar 13.09.2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130913_015

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s