5.000 lopers overspoelen binnenstad tijdens Midzomernachtrun

Midzomernachtloop-8_jpg_h600Vijfduizend sportievelingen namen tijdens de kortste nacht van het jaar de Gentse binnenstad in voor de Midzomernachtrun. Wie voor de tien kilometer ging, beleefde zijn mooiste moment langs de feeërieke Graslei en Korenlei. Wie er nog vijf kilometer bovenop deed, kreeg er een lus dwars door de stad, van aan de Stadshal tot aan de Sint-Baafsabdij, bovenop.

De regen bleef na tien uur gelukkig uit, en de vaak stevige zijwind was een welkome afwisseling tijdens de al bij al warme zomeravond. Topprestaties neerzetten was niet echt aan de orde: de duizenden lopers – waaronder opvallend veel vrouwen – maakten er vooral een recreatief en ontspannend evenement van en genoten van de gezellige drukte en de vele aanmoedigingen in de binnenstad. De aankomst in de Topsporthal aan de Zuiderlaan was voor de lopers een mooi ‘moment de gloire’, waarop nog menig eindspurtje uit de vermoeide leden werd geperst.

Onze fotografen legde het parcours in een bijzonder snelle tijd af. Het resultaat daarvan ziet u in het Midzomernachtalbum.

Bron De Gentenaar 23.06.2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLDVA_20130622_003&pid=2559320#photoset

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s