Midzomernachtrun wordt feeërieke en geanimeerde tocht door Gent

GENT – Zaterdag 22mizomernachtrun juni is het voor de derde keer tijd voor de Midzomernachtrun. Met de 4000 verwachte deelnemers gaat Gentloopt.be de kortste nacht in. Om 22 uur geeft schepen van sport Resul Tapmaz het startschot van een tocht doorheen een feeëriek en geanimeerd Gents parcours.

De Midzomernachtrun is aan zijn derde editie toe. En dit jaar wil vzw Gentloopt.be de stoutste verwachtingen overtreffen. Volgens Geert Gysel, voorzitter van vzw Gentloopt.be, komen lopers uit alle delen van het land naar Gent om deel te nemen aan één van de tien grootste Belgische loopevenementen. ‘Ook dit jaar doen we veel inspanningen om het de lopers en het publiek naar hun zin te maken. Kijk uit naar veel muziek, spektakel, licht, vuur en water’, liet hij al weten.

Zowel start als aankomst vinden zoals gewoonlijk plaats aan de Topsporthal. Om 22 uur geeft Resul Tapmaz het startschot. Via de Watersportbaan gaat het naar het verlichte historische centrum van Gent. Zo vangen de lopers hun tocht van 10 of 15 kilometer aan.

Onderweg kunnen de sportievelingen genieten van verschillende Gentse schoonheden. Zo gaat het parcours onder meer langs de Stadshal, de feeërieke Korenlei en Graslei en zelfs langs het Zuidkwartier (red light district). Daarnaast zorgen fanfare De Vette Pistons, kajaks met fakkels op de Leie, vuurman Scorpio en vele anderen voor een stevige dosis animatie.

Met de Midzomernachtrun zet Gentloopt.be zich bovendien in voor het goede doel. Zo kunnen deelnemers bij inschrijving 2 euro doneren. Gentloopt.be stort dan 3 euro door aan UNICEF. Yves Willemot, algemeen directeur van UNICEF België, loopt ook mee, samen met tal van bekende gezichten en stemmen van radio en tv. De avond wordt afgesloten met een dj-set en afterparty vanaf 21 uur.

Wie nog wil inschrijven, kan dat doen via www.gentloopt.be of in voorverkoop bij Runners Service Lab in Gent, Zwijndrecht, Duffel en in alle Primo-winkels in Oost- en West-Vlaanderen (behalve Zele). Kostprijs: 20 euro in voorverkoop, 22 euro ter plaatse (inclusief loopshirt)

Bron: de Gentenaar 14.06.2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLEHE_20130613_001&#photoset

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s