Warm onthaal voor special olympics

SOVan woensdag 8 tot en met zaterdag 11 mei komen op zes locaties in Gent liefst 3.300 atleten in actie, die zich voor de ‘Special Olympics’ gekwalificeerd hebben en ook het randprogramma oogt aantrekkelijk.

Ingrid Luyten situeert: “In tegenstelling tot de Paralympics, die zich enkel tot de topatleten richt, verwachten we hier 3.300 atleten met een verstandelijke handicap, die mekaar in 19 sportdisciplines bekampen.
In elke reeks zijn een gouden, zilveren, bronzen of deelnemingsmedaille te winnen en 1.200 coaches en ten minste evenveel vrijwilligers zorgen voor de omkadering.

Dit 32ste nationaal sportfeest opent met een fakkelloop én aansluitende ceremonie op het Sint-Pietersplein en omvat naast heel wat animatie op de hoofdsite van de Blaarmeersen eveneens een ‘art exhibition’ in zes galerijen én de Topsporthal, waar het sluitingsdefilé plaatsvindt. Meer info is te vinden op http://www.specialolympics.be, waar men zich nog steeds als vrijwilliger kan aanmelden“ aldus de voorzitster van Special Olympics Belgium.

Bron: de streekkrant 08.05.2013

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Sport, Toegankelijkheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s