Sportawards uitgereikt

foto sportawardsVoor de elfde maal werden in het stadhuis de prestigieuze Sportawards uitgereikt. Sportschepen Resul Tapmaz deed er de krijtlijnen van zijn beleid uit de doeken en als apotheose werd UGrector Paul Van Cauwenberge tot sportambassadeur uitgeroepen.

In een stampvolle Pacificatiezaal verwonderde het niemand dat ook schepen Tapmaz het over bezuinigen had: “Projecten zoals balsportenhal Hekers en korfbalcomplex Ganda worden wel afgewerkt en ook de volleytempel op de Edugocampus komt er. Geldverslindende initiatieven start ik echter niet op, maar ik focus me graag op een laagdrempelig outdoor-aanbod waarmee ook kansarmen in Meulestede en Ledeberg bereikt worden.”

Als meest verdienstelijke sportvereniging werden de Silverspokes, die de nationale titel én beker in rolstoelbasket veroverden, naar voren geroepen en Bob Rasschaert, een 13-jarige kunstschaatser, mag zich de meest beloftevolle jongere noemen.

Uit de 17 genomineerden voor de meest verdienstelijke sportprestatie 2012 werd Alix Gerniers gekozen. De 19-jarige Gantoise-speelster veroverde niet alleen de ‘Gouden Hockeystick’, maar scoorde op de O.S.in Londen zelfs voor de Red Panters. Padel 4U2, dat een unieke combinatie van squash en tennis in Gentbrugge introduceerde, kreeg de titel van meest verdienstelijke sportproject toegekend.

Aan UG-rector Paul Van Cauwenberge werd onder luid applaus de titel van sportambassadeur toegekend. De rector is immers initiatiefnemer van de Europese Spelen, die liefst 7500 bedrijfssporters naar Gent zullen lokken.

Bron: de zondag 05.05.2013

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s