Innige deelneming Gent…

dagtegenracisme2013Het is met vreugde in het hart dat ik u aankondig dat Gent op symbolische wijze afscheid neemt van zijn ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ op donderdag 21 maart 2013, de Internationale dag tegen racisme.
We zullen hen niet missen. 

De dag begint om 14 uur met een Gentse versie van de Europese hymne. Gentse scholen en jongeren zullen deze ‘Ode aan ons allemaal’ samen aangeleerd krijgen om die dan uiteindelijk te zingen op het podium op Bij Sint Jacobs.

Om 15 uur wordt er in samenwerking met de UGent en Demos vzw een debat georganiseerd in de Pacificatiezaal van het stadhuis. Daar zullen twee panels het hebben over de gevolgen van het schrappen van beide termen. Het eerste panel, bestaande uit academici, zal zich buigen over het gebruik van de termen in wetenschappelijk onderzoek en beleid. Het tweede panel, bestaande uit mensen uit het middenveld, zal debatteren over de invloed van woorden op de manier waarop wij naar mensen kijken. Iedereen is welkom, inschrijven vooraf is niet nodig.

’s Avonds kan het feest dan losbarsten aan Bij Sint Jacobs. Vanaf 19 uur zal het podium opgeëist worden door allerhande, bekend en (nu nog) onbekend Gents talent. Zij zullen de symbolische begrafenis van onze ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ voorzien van een feestelijke en muzikale toets. De videoclip opgenomen in het kader van ECCAR (European Coalition of Cities against Racism) wordt die avond ook gelanceerd op groot scherm.

Praktisch

Feestelijk afscheid op donderdag 21 maart 2013 vanaf 14 uur aan Bij Sint Jacobs, 9000 Gent

Debat op donderdag 21 maart 2013 om 15 uur in de Pacificatiezaal van het stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelijke Kansen, Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s