Bibberduik gaat niet door, wegens te koud

bibberduikDe Bibberduik op zondag 20 januari 2013 gaat niet door. Dat laat het Gentse stadsbestuur woensdag weten. ‘Door de aanhoudende vrieskou kan er immers niet meer voldaan worden aan de voorgeschreven veiligheidsnormen’, klinkt het.

‘Gent kon de voorbije dagen genieten van een mooi sneeuwlandschap in de stad. Helaas leidt dit winterse weer ook tot de afgelasting van de Bibberduik’, meldt het stadsbestuur woensdag in een persbericht.

‘De condities om een veilige Bibberduik te organiseren, vallen niet meer te garanderen. Zo adviseerden zowel Volksgezondheid als de MUG-medewerkers het evenement negatief.’

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de Bibberduik afgelast wordt. In 2006 en 2007 ging het evenement door zoals gepland. In 2008 moesten de Bibberhelden uitwijken naar het zwembad Neptunus door de heraanleg van het strand en de vijver.

In 2009 kwam er door de barre weersomstandigheden een winterwandeling in de plaats. In 2010 ging de Bibberduik door op een latere datum en in 2011 werd hij door het aanhoudende slechte weer uiteindelijk geannuleerd.

Vorig jaar was er wel een Bibberduik met vierhonderd enthousiaste ijsberen.

Risico

‘De temperatuur van het water, dat minimum vier graden moet zijn voor een risicoloze Bibberduik, is gedaald tot 2,5°C. Ook de ijsvorming rukt op in de Blaarmeersenvijver en deze zal alleen maar toenemen door de voorspelde aanhoudende vorst tot -10 graden ’s nachts’, zegt het stadsbestuur.

‘Ik betreur de situatie, maar ik stel veiligheid voorop’, zegt schepen Resul Tapmaz. ‘We volgen dan ook de mening van deskundigen op dit vlak. Onze bedanking gaat uit naar alle mensen die zich reeds hadden ingeschreven voor de Bibberduik . Zij krijgen nog persoonlijk een mailtje met het nieuws.’

‘Wie zondag een uitstapje naar de Blaarmeersen had gepland, hoeft het daarom niet te annuleren. Een ontspannende wandeling in een mooie omgeving, of een fiks sneeuwballengevecht kunnen natuurlijk altijd’, klinkt het nog.

De Gentenaar 16.01.2013: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130116_079

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s