Personeel Marriott Gent verstopt duizend euro aankoopbons in kerstboom

130103 Marriott hotelEen aantal gezinnen met kinderen die via het CAW Artevelde gecontacteerd werden, konden donderdagnamiddag kijken hoe de grote kerstboom met gestapelde geschenkdozen afgebroken werd. Ze konden er meteen op zoek naar 125 dozen waarin telkens een aankoopbon van 8 euro zat. De duizend euro was verzameld door het personeel van Ghent Marriott aan de Korenlei.

Hotelbaas Karen Verbiest: ,We kwamen ooit in contact met CAW Artevelde, en we schonken hen al langer licht beschadigd materiaal. Servies waar een heel klein stukje af is, dat kunnen wij niet meer aan de klanten aanbieden, maar is nog perfect bruikbaar voor veel gezinnen die het niet altijd zo breed hebben. En uit die contacten groeide het besef dat ondernemers inderdaad kunnen bijdragen aan de behoeften van de lokale bevolking. En Marriott mag dan wel een internationale keten zijn, we hechten veel belang aan de lokale verankering. Vandaar de idee een kerstboom te maken die bestaat uit geschenkozen. Die kerstboom staat hier al een tijdje torenhoog, vandaag mag hij afgebroken worden’, klonk het.

Schepen van welzijn Resul Tapmaz loofde die manier van ,,duurzaam ondernemen” en mocht samen met Karen Verbiest _ die er een vervaarlijk keukenmes bijhaalde om de eerste dozen los te snijden _ de kerstdozenboom beginnen afbreken.

En eens de boom niet al te hoog meer was, moesten de dozen niet langer doorgegeven worden, maar konden kinderen en ouders zelf op zoek naar dozen waar een aankoopbon in zat.

De Gentenaar 04.01.2013: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRTO_20130104_001

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s