ROTA wil Turkse studenten begeleiden naar hogere studies

GENT – Sinds kort heeft Gent er een nieuwe studentenvereniging bij: ROTA. ROTA is Turks voor bestemmingsroute, richting en universiteitsrector Paul Van Cauwenberge vond het dan ook een geschikte naam voor een vereniging van studenten die tijd vrijmaken om zich sociaal te engageren om jonge Turkse mensen mee te helpen de juiste keuzes te maken, een keuze voor studies.

ROTA wil jongeren die de stap van het secundair naar hogere studies zetten begeleiden. ‘Dat studenten van de hogere graad van de universiteit hun ervaringen delen met beginnende studenten en hen op weg helpen op de route die ze willen volgen’ kon de rector alleen maar toejuichen.

‘Nog te weinig jongeren uit bepaalde groepen vinden de weg naar de universiteit’ vervolgde de rector, die ook nog uitleg gaf over het diversiteitsbeleid van de universiteit.’

Ook de schepenen Resul Tapmaz en Rudy Coddens (sp.a) benadrukten het belang van de vereniging: ‘Toen de eerste Turken straks vijftig jaar geleden naar hier kwamen was het met de bedoeling centen te verdienen en terug te keren naar hun vaderland. Wij, van de derde generatie, hebben een heel andere instelling. Het is belangrijk dat jonge, dynamische talentvolle jongeren uit de Turkse gemeenschap mee helpen zorgen voor een goede instroom en doorstroming’, aldus Tapmaz.

Rudy Coddens benadrukte het belang van de scharniermomenten in het onderwijs en bracht respect op voor de studenten die hun jongere opvolgers daarin willen begeleiden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRTO_20120915_003

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s