Digibox in Gentse scholen

Vandaag werd de Digibox gelanceerd op een Digitale Doedag in de basisschool Victor Carpentier. Met de Digibox kunnen ouders en kleuters samen allerlei digitale media ontdekken op school.
De Digibox is een groot pakket boordevol digitale doe-activiteiten voor kleuters van de tweede en derde kleuterklas en hun ouders. In de Digibox zitten verschillende materialen waardoor ouders en kinderen in de klas op een speelse manier samen kennismaken met ‘digitalisering’ in de ruime zin van het woord. Zo kunnen ze aan de slag met digitale prentenboeken, digitaal fotograferen, surfen op het internet of filmen met een digitale videocamera.

De Digibox wil intergenerationeel werken met ICT stimuleren. Alle Gentse scholen kunnen de Digibox gratis ontlenen om een Digitale Doedag te organiseren waarop kinderen en ouders aan de slag gaan met digitale media. In de Digibox zitten daarom naast de hardware ook praktische handleidingen waarin uitgelegd wordt hoe de workshops rond digitale media georganiseerd kunnen worden op de school.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s