Grijze woonblokken worden opgefleurd met graffiti

Jonge kunstenaars pakken torens in Rabot en Nieuw Gent aan

De graffitiboom op het tweede woonblok aan het Rabot werd zaterdagavond afgewerkt, terwijl op de begane grond breakdancers en hiphoppers de buurt op een spektakel trakteerden tijdens de kick-off van Future Legends. Ook de grijze woontorens in Nieuw Gent kregen een kleurrijker uitzicht.

Met trillende benen stapte schepen Resul Tapmaz (SP.A) zaterdagavond in de hoogtewerker om de finishing touch aan te brengen aan het kunstwerk van de bekende graffitiartiest A Squid Called Sebastian. Die tekende een gigantische boom met huisjes erin op de tweede Rabottoren, symbool voor de ‘ontwortelde’ buitenlanders die zich vaak vestigen in de buurt.

Ook schepen Rudy Coddens (SP.A) zou normaal de boom afwerken met zijn artistiek talent, maar gelukkig voor hem en zijn hoogtevrees bleken twee schepenen en een kunstenaar te zwaar voor de hoogtewerker.

Op begane grond, aan de voet van de eerste woontoren, werd Future Legends op gang geschoten met pompende hiphopbeats en breakdance-battles. Future Legends is een project van Urgent.fm, All Eyes On Hip Hop en Street Art Belgium. ‘Via streetart- en mediaworkshops hopen we de komende weken talent te ontdekken bij de Gentse jongeren’, verteldeSven De Coninckvan het REC Radiocentrum. ‘We willen jongeren die anders nooit op het scherm of op de radio komen de media laten ontdekken.’

Het hiphopfestival werd warm onthaald door de buurt. Jong, oud, blank of zwart, iedereen vergaapte zich aan de elasticiteit van de breakdancers. ‘Eindelijk gebeurt hier iets’, zei bewoonster Kelly De Taeye, die naar de optredens keek met haar buurjongen Divin op de arm. ‘Zo’n initiatief brengt de buurt samen. Iedereen komt naar buiten om te genieten van de zon en het spektakel.’

Enorme rosse kat

Ook in de Kikvorsstraat in Nieuw Gent waren afgelopen weekend graffitikunstenaars aan het werk. Steve Locatelli en Mr. Leenknecht maakten een schilderwerk van 20 meter op de gevel van het woonblok Saturnus. Het resultaat was een enorme rosse kat, vergezeld van de spreuk ‘Be true to yourself and you will never fall’. Ook een naburig blok werd onder handen genomen. De graffitigalerij is een project van Samenlevingsopbouw en Graffiti Jeugddienst. ‘In afwachting van de renovatie van de blokken willen we de buurtbewoners al iets moois geven’, zei Wouter Hendrickx van Samenlevingsopbouw. ‘We doen dit op vraag van de bewoners zelf.’ Op 22 april komt er nog een groot graffitikunstwerk op de blokken. De graffitigalerij wordt die dag ook officieel geopend.

Future Legends zoekt jong talent dat zich creatief wil engageren.
Info: www.futurelegends.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s