Schepen Tapmaz maakt van diversiteit topprioriteit

Stad Gent zet al jaren in op diversiteit, maar ondanks al deze inspanningen maken allochtonen slechts 5,4 % uit van het personeelsbestand van de stad. 

“Hoewel we van 3,3 % komen in het begin van de legislatuur, is dat verre van voldoende”, aldus schepen van Personeelsbeleid Resul Tapmaz (sp.a). “Zeker als de Stad Gent ervoor ijvert dat het personeelsbestand een weerspiegeling is van de Gentse actieve bevolking, betekent dit dat de stijgende tendens van de laatste jaren nog sterker doorgezet moet worden.” 

Om dit te halen stelt schepen Tapmaz een ambitieus plan voor.

“We hanteren een nultolerantie op vlak van discriminatie of racisme. Wanneer we bij personeelsleden inbreuken vaststellen, wordt altijd een tuchtprocedure opgestart tegen de betrokkene, wat indien nodig kan leiden tot ontslag”, aldus Tapmaz over de extra inspanningen. “Wanneer de feiten zich voordoen tijdens de proefperiode, geeft dat onmiddellijk aanleiding tot ontslag.”
Daarnaast wordt het diversiteitsbeleid volledig geïntegreerd in het personeelsbeleid van de stad, en via samenwerkingsovereenkomsten ook met de dochterorganisaties.
Allochtone “rolmodellen” zullen tewerkstelling bij de Stad Gent promoten bij jongeren. Verder moeten onder meer selectieprocedures meer oog hebben voor interculturele diversiteit en worden diplomavoorwaarden weggelaten waar mogelijk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Schepen Tapmaz maakt van diversiteit topprioriteit

  1. Pingback: Diversiteit: zwart op wit | Astrid De Bruycker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s