Blijkbaar is het gemakkelijker om vrouwelijke directeurs te vinden dan vrouwelijke plaveiers.

Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendik Bogaert mag dan wel op zoek zijn naar vrouwen voor de topfuncties te bekleden in de federale ambtenarij, in Gent zijn ze al aan de slag. Ze blijken moeilijk te vinden, witte raven noemde Caroline Ven hen.
1 op de 3 stelt hij voorop als streefcijfer. Om dat te kunnen halen, denkt hij onder andere aan quota. Een idee dat heel wat reactie losweekte.

Hoe zit dat binnen de Gentse stadsdiensten en zijn de raven in Gent ook zo wit?

Eerst en vooral valt op dat de verdeling man-vrouw over de organisatie in evenwicht is. Tussen de leeftijd van 20 en de 50 jaar is er een overwicht van vrouwen.
Vanaf 50 jaar vindt een kentering plaats, het aantal werkende vrouwen zakt onder het aantal van hun mannelijke collega’s. Gezien vooral jonge vrouwen aan de slag zijn, valt er op termijn een vervrouwelijking te verwachten.

Bij het opsplitsen van de cijfers per niveau, valt op dat vrouwen sterker vertegenwoordigd zijn op de hogere A en B niveaus dan mannen. Op D en E niveau, de jobs als arbeider en dergelijke, daalt het aantal tewerkgestelde vrouwen sterk.
Blijkbaar is het gemakkelijker om vrouwelijke directeurs te vinden dan vrouwelijke plaveiers.

De topfuncties

In 2007 was het aantal tewerkgestelde mannen  en vrouwen op niveau van coördinator-expert en hoger in evenwicht. In 2010 zien we dat er beduidend meer vrouwen op dit niveau werken, namelijk 313 tegenover 280 mannen. Er vindt met andere woorden tevens een vervrouwelijking plaats aan de top.
47% van de directeurs en departementshoofden was in 2010 vrouw, een status-quo in vergelijking met 2007.

Kortom, vrouwen zijn minstens even sterk, zoniet sterker vertegenwoordigd in hoogste regionen van de stad Gent. En alles wijst erop dat deze trend zich nog zal verder zetten.

Waarom Gent slaagt waar andere overheden faalt, is te wijten aan het gezinsvriendelijk beleid dat gevoerd wordt aan de stad Gent. Zo is er oog voor het evenwicht werk-privé en zijn er heel wat mogelijkheden voor een loopbaan op maat. Verder wordt er met flexibele uurroosters gewerkt zodat piekmomenten opgevangen worden. Dit alles maakt het voor vrouwen mogelijk om door te groeien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Blijkbaar is het gemakkelijker om vrouwelijke directeurs te vinden dan vrouwelijke plaveiers.

  1. Pingback: Diversiteit: zwart op wit | Astrid De Bruycker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s