Stormloop op jobs bij de stad Gent

Zaterdag 14 januari zakten in totaal een 1000-tal mensen af naar de Ledeganck om deel te nemen aan de preselecties voor 100 vacatures bij de stad, waaronder ook een aantal knelpuntberoepen.

De grote toestroom illustreert dat de stad Gent als werkgever goed in de markt ligt. In economisch turbulente tijden zoeken mensen blijkbaar zekerheid op vlak van werk, daarnaast biedt de stad ook kwalitatieve jobs met mooie extra’s.

Het succes was onverwachts gezien het toch grotendeels om knelpuntberoepen ging.
Tot voor kort kon men amper kandidaten vinden voor het beroep als plaveier, vandaag zijn er welgeteld 222 geïnteresseerden.

Toch werden grote inspanningen geleverd op vlak van werving. Zo trok schepen Tapmaz samen met zijn diensten naar 7 verschillende Gentse wijken waar de werkloosheid hoger ligt dan het gemiddelde om het aanbod bekend te maken. Door die drempel te verlagen, werden mensen bereikt die via de klassieke kanalen moeilijker te mobiliseren zijn.

Na deze preselectie worden zij die slaagden uitgenodigd voor een examen per functie. De geselecteerden kunnen dan aan de slag bij de stad of worden in een wervingsreserve opgenomen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s