Digikriebels… ook in 2012!

Het project digikriebels, getrokken vanuit het brugfigurenproject, digitaal.talent@gent en CBE Leerpunt, zal in 2012 verder gezet worden dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting en Telenet Foundation!

Het project werd geselecteerd omwille van de krachtige samenwerking en synergie waardoor de doelgroep maatschappelijk kwetsbare jongeren en ouders succesvol wordt bereikt.

Concreet richt Dgikriebels zich op kwetsbare gezinnen met kinderen uit de 3e kleuterklas als voorbereiding op de stap naar het 1e leerjaar. In 4 praktische sessies krijgen ouder en kind spelenderwijs inzicht in “verantwoord”, educatief gebruik van de computer. 

In 2011 werden er Digikriebels reeksen ingericht in vijf Gentse scholen: Instituut van Gent, De Kleurdoos, François Laurentinstituut, Sint-Salvator en  Sint-Paulus. Per school vonden er 4 lessen plaats waaraan in totaal ongeveer 50 ouders deelnamen. De laatste les gingen ouders en kinderen samen aan de slag.

Daarnaast werd ook de link met het volwassenenonderwijs nagegaan (oa. ouders die na de reeks lessen Nederlands, pc, maar evenzeer rijbewijs gingen volgen of reeds gevolgd hebben).

Op vlak van ontwikkeling werd voor elke school een schoolspecifieke cd-rom ontwikkeld en de website www.digikriebels.be verder uitgebreid. Daar bovenop werd ook de eerste aanzet gedaan voor de ontwikkeling van een Digibox waarmee scholen zelf aan de slag kunnen gaan om digitale vaardigheden bij kleuters en hun ouders te stimuleren. Deze worden in april 2012 tijdens de digitale week voorgesteld aan de scholen en het bredere publiek.

Er werd in 2011 ook aan kennisdeling gedaan vanuit het project via een studiedag waarop het project en de uitvoering ervan werd toegelicht aan mensen uit werkveld en beleid.

In dit nieuwe jaar staan Het Klimrek, De Boomhut en De Mandala alvast ingepland voor het voorjaar 2012. Voor het najaar 2012 moeten nog 2 scholen gekozen worden uit de scholen die zich aangeboden hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s