Diploma-uitreiking Playing For Success

Op 14 december 2011 overhandigde schepen Tapmaz samen met collega Peeters de diploma’s aan de 20 geslaagde jongeren.

Playing for success is een project van Voetbal in de stad vzw, waarbij men aan de slag gaat met een groep jongeren die afhaken binnen het reguliere onderwijs.

Men gebruikt het concept voetbal als motiverende factor. Op een speelse manier werkt men rond vaardigheden zoals rekenen, taal en ICT-kennis.

De kinderen, leerkrachten en ouders verzamelden in het toepasselijke decor van het stadion van KAA-Gent voor de officiële uitreiking van de diploma’s. Een mooi gezelschap bestaande uit onader andere schepen Tapmaz, schepen Peeters, de buffaloman, Benito Raman en Gunther Schepens, had de eer om erbij te zijn op de huldiging.

“Het is hartverwarmend om te zien dat een voetbalploeg, in samenwerking met heel wat partners waaronder de stad Gent, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet ontloopt. Men durft verder te kijken dan het sportieve en is de uitdaging aangegaan om jongeren die elders afgeschreven waren als “onhandelbaar” een traject af te leggen en succesvol te beëindigen. Een dikke proficiat aan alle partners!”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s