Onderhandelingen stads- personeel verlopen stroef

De onderhandelingen over het statuut van en de besparingen bij het Gentse stadspersoneel lopen erg stroef.

De vakbonden van de bijna 5.000 personeelsleden van Stad Gent zijn al maanden ongerust over aangekondigde saneringen en besparingen. In het voorjaar leidde dat al twee keer tot stakingen. Personeelsschepen Resul Tapmaz (SP.A) legde recent een nieuw voorstel op tafel, maar dinsdagochtend liep een vergadering op een sisser af toen vakbond ACOD boos opstapte. De vakbond riep prompt een wachttermijn van 30 dagen in.

Het meest ter discussie staat een loonsverhoging voor twee vacante directeursposten bij de Preventiedienst en het Mobiliteitsbedrijf. Omdat die vacatures maar niet ingevuld raken, wil Tapmaz hun jaarloon met 12.000 euro optrekken. ‘Onverantwoord’, volgens vakbond ACV. ‘Maar wij zijn wettelijk verplicht om die cruciale functies in te vullen’, reageert Tapmaz. ‘We hebben al drie keer een examen georganiseerd, maar vinden geen kandidaten.’

Omdat het ACV niet akkoord ging met het voorstel van Tapmaz, stapte de andere vakbond ACOD ontgoocheld op. Tapmaz is teleurgesteld, maar onderhandelt na de herfstvakantie verder. ‘In deze crisistijden moeten we drastisch besparen, maar ik draai elke euro twee keer om.’ De vakbonden kondigen voorlopig geen nieuwe acties aan.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=RF3HA5T0

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s