De vlinders van de stad Gent

Intern kunnen Gentse stadsdiensten rekenen op de mobiele ploeg, ook wel eens vlinders genoemd.
Gent is hier innoverend gezien dit uniek in Vlaanderen is.
Deze mobiele ploeg wordt organisatiebreed ingeschakeld bij tijdelijke personeelstekorten, die onder andere ontstaan door een plotse, onverwachte en tijdelijke vermeerdering van werk of als één of meerdere collega’s tijdelijk moet worden vervangen.

Het gaat om een equipe van 28 medewerkers, zowel van A-, B- als C-niveau

En de formule werkt!

Er werden in 2010 in totaal 153 personeelsaanvragen ingediend voor de mobiele ploeg. Hiervan werd 70% effectief ingevuld. De Mobiele Ploeg heeft dus altijd de handen vol.

Deze manier van werken heeft absolute voordelen zoals het adequaat en effectief invullen van de tijdelijke personeelstekorten, zij brengen diverse ervaring in en hebben een frisse kijk en bezitten kennis over vlotte en efficiënte aanpak

Ook de medewerkers van de mobiele ploeg reageren positief: zij zien de variatie en verandering in takenpakket en werkomgeving als uitdagend. Als vlinder krijg je de kans om de complexe stadsorganisatie goed te leren kennen en een uitgebreid netwerk uit te bouwen. Dit is verrijkend voor de medewerker, maar ook de dienst kan hiervan mee profiteren.

Interim directeur

In het verlengde hiervan, stelde de Stad Gent sinds kort ook een interim-directeur aan. Deze persoon zal eveneens opeenvolgende, tijdelijke opdrachten vervullen. De aard en aanleiding van de interim-opdracht kan sterk variëren. De interim-directeur kan ingeschakeld worden om afwezige diensthoofden te vervangen, diensthoofden te ondersteunen bij structurele problemen in de (samen)werking of voor het realiseren van grote projecten/veranderingsopdrachten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s