Schepen Tapmaz zet schouders onder online stagedatabank stad Gent!

Kandidaat-stagiairs kunnen zich via de website www.gent.be/stages inschrijven voor een stage bij de Stad Gent.

De webpagina zet het diverse en ruime stageaanbod van de Stad Gent in de kijker. Een stagedatabank leest het profiel van de kandidaat en maakt de perfecte match met de stagevacatures bij de Stad Gent. Snel en efficiënt instappen dus. Iedereen is welkom in een boeiende organisatie die alle ruimte geeft om praktijkervaring op te doen.

 67.000 studenten geven Gent een bruisend karakter. Velen blijven na hun studies ‘plakken’ in Gent. Maar ze kennen niet altijd de Stad Gent als stageplaats en werkgever. Via een stage kunnen ze kennismaken met de boeiende stadsorganisatie. De Stad Gent biedt jaarlijks verspreid over meer dan zestig stadsdiensten honderden stageplaatsen aan, van secundair onderwijs (TSO, BSO, BuSO) over hogescholen en universiteit tot master na master. De student kan enkele dagen, weken of maanden stage lopen, een werkervaring opdoen of een project uitvoeren in het kader van een eindwerk of een scriptie.

 Stagemogelijkheden

Geen maatschappelijk domein is de Stad Gent vreemd en dus biedt de Stad Gent een uitermate gevarieerd stageaanbod aan. Mobiliteit, gezonde leefomgeving of groen, communicatie of HR, veiligheid of cultuur. Wetgeving, economie of financiën, facility management, sport of toerisme. Helpen om een bewonersavond te organiseren, juridisch advies verlenen, nieuwe medewerkers selecteren of begeleiden, evenementen coördineren, kinderen begeleiden, ouderen verzorgen, het groenbestand onderhouden. Er is keuze troef.

 Stageplaatsen kiezen

Een kwaliteitsvolle stage start bij een goede keuze van de stageplaats. De online stagedatabank helpt om door de bomen het bos te zien terwijl het uiteraard de student blijft die uiteindelijk kiest. Onderwijsinstellingen kunnen er zelf hun vraag naar stageplaatsen invoeren.

De stagedatabank kan geraadpleegd worden via de website www.gent.be/stages. De student registreert zich en maakt een profiel aan. Daarin wordt gepeild naar de opleiding en de verwachtingen. De stagedatabank leest dat profiel en maakt de perfecte match met de stagevacatures bij de Stad Gent. Via mail worden zowel de student als de onderwijsinstelling geïnformeerd over de voortgang van de stageaanvraag. Alles verloopt snel, transparant, efficiënt en met minder paperassen.

 Stage bij Stad Gent

De Stad Gent garandeert zinvolle en leerzame stages waarin stagiairs alle kansen krijgen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Elke stage krijgt bij de Stad Gent de volle aandacht. Er wordt geprobeerd om stages te laten samenvallen met piekmomenten in de lopende projecten. De studenten zien dan beter het resultaat van hun werk. Ze pikken ook alle facetten mee van het beroepsleven: niet enkel de vakgebonden competenties, maar ook werken in team, contact met klanten, vergaderen, enz. Stage lopen bij de Stad Gent betekent meedraaien in een team van vijfduizend collega’s, samenwerken aan boeiende projecten voor de burger en in aanraking komen met een organisatie die zich voortdurend aanpast aan de maatschappelijke ontwikkelingen. Stagiairs leren van de Stad Gent en de Stad Gent leert van hen. Stages stimuleren de interactie tussen het onderwijs en het werkveld.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Administratieve vereenvoudiging, Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s