Geïntegreerde geletterdheidtraining

Goed een half jaar geleden stuurde Schepen Resul Tapmaz een persbericht de wereld in over “geïntegreerde geletterdheidtraining”, een actie ter versterking van de basiscompetenties van stadsmedewerkers  die er de meeste nood aan hebben.  Deze actie kadert in het Gentse plan geletterdheid.

Schepen Tapmaz vindt het namelijk uitermate belangrijk dat de stad Gent, als grootste werkgever uit de regio, begaan is met zijn medewerkers en ijvert voor het verhogen van de kansen van elkeen van hen via herscholing en opleiding, op welk niveau deze ook tewerk gesteld is.

Om dit te realiseren bundelden de stad Gent (dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming) en Centrum voor Basiseducatie vzw Leerpunt Gent-Meetjesland-Leieland de krachten. En dit niet zonder succes!

Het was de bedoeling om het interne vormingsaanbod aan te passen en de basiscompetenties van de werknemers te versterken zodat zij zich zekerder voelen op de werkvloer en hun eigen kansen en doorgroeimogelijkheden zowel binnen als buiten de stad vergroten. Ze verhogen zo namelijk hun kansen op een duurzame tewerkstelling.

De onderdelen van het vormingsbeleid (onthaalvorming, basisopleiding veiligheid en vorming kwaliteitsvolle dienstverlening voor technisch personeel) van de stad Gent werden systematisch gescreend en voorstellen tot aanpassing werden geformuleerd waar nodig. Daarnaast bood men tevens taal- en wiskundeondersteuning tijdens bepaalde technische vormingen.

Dit resulteert ondermeer in aangepast cursusmateriaal en het bewust maken van leidinggevenden en lesgevers hoe om te gaan met dit thema en adequaat reageren.

Op het einde van dit proces kunnen we zeker stellen dat geletterdheid als concept ingang heeft gevonden in alle geledingen van de stad Gent.

Dit proces werd mogelijk dankzij een zeer goede samenwerking en grote bereidheid vanuit onder andere de dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming, maar zeker ook van de interne en externe lesgevers, de leidinggevenden en ploegbazen om hun schouders mee onder deze actie te zetten.

De actie eindigt hier niet.

Er zijn reeds nieuwe voorstellen gelanceerd om rond bepaalde thema’s verder te werken of om nieuwe paden te bewandelen. Dit verzekert de continuïteit en duurzaamheid van de acties wat op lange termijn nog meer vruchten zal afwerpen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s