Fietsen, eten en genieten: hoe Vlaams kan een combinatie zijn?

Een tegenvallende Belgische zomer? Jawel, maar niet op de eerste culture fiets- en sneukeltocht voor het stadspersoneel! De Blaarmeersen baadde bij de aanvang immers in het zonnetje en voor de meeste deelnemers is het bijna de hele dag droog gebleven.

Onder begeleiding van een aangenaam muziekje, gewapend met een flesje water en een kleurrijk plannetje vertrokken de fietsfanaten eerst richting Afsnee. Daar wachtte, in het schooltje van Afsnee, de Boomfanfare als eerste act op de route. Omdat de “boom” nogal gehavend was van het hevige onweer van de nacht voordien, had de Boomfanfare zich onder het afdak van het dorpschooltje genesteld. De leuke volksmelodietjes riepen een gezellige sfeer op! De pannenkoek waarop elke deelnemer vergast werd, smaakte daardoor dubbel zo lekker.

Vervolgens verder de fiets op richting Sint-Martens-Latem. Daar hielden zich in de sporthal een aantal gevleugelde vrienden schuil: getrainde vogels die reageerden op elk woord van hun valkenier. De valkenier toonde aan groot en klein waartoe deze prachtige dieren allemaal in staat zijn. Het was echt een spectaculaire act. Na de show stond de vriendelijke valkenier iedereen te woord en gaf hij nog wat extra uitleg.

Diegenen die een omweg van 5 km nog wel zagen zitten, konden gratis het Museum D’hont-D’haenens bezoeken.

Na weer wat werk op de trappen werd de overgang van het ‘serieuze’ naar het komische gemaakt door twee enthousiaste “Russische” broers, die met hun fel gespierde lichamen allerlei kunstjes vertoonden aan palen en met hun transportkist o zo graag terug naar Canada wilden geraken. Ondanks het feit dat ze voor deze act graag “money” wilden ontvangen, werden ze zowel door de kinderen als de volwassenen heel enthousiast onthaald.

Menig fietser voelde ondertussen zijn of haar maag knorren en dus kwam het bezoek aan de Hertenhoeve net op tijd. Hertenhamburger is een echte lekkernij! En terwijl je zat te smullen, kreeg je steevast het bezoek van een chocoladekleurige viervoeter. Tegelijkertijd gaf in de achterliggende wei Cirq’ulation Locale het beste van zichzelf. Jongleren met kegels en diabolo’s is voor deze jongens kinderspel en dat bovenop een metershoge stelling!

“De prijzen worden uitgedeeld aan de eindmeet”, luidt het spreekwoord. Waarmee konden we de dapperen die de 22 of 27 km uitreden, dus beter verwennen dan met heerlijke Belgische frietjes met een broodje? Ondertussen kon je luisteren naar de mooie klanken van het Fidelio Strijkkwartet, die met hun uitgebreid repertoire iedereen konden bekoren. De dag werd afgesloten zoals hij begonnen was, want de evenementenwei kon alweer rekenen op een stralend zonnetje. Daar konden de kleintjes – die blijkbaar nog niet moe genoeg waren – naar hartenlust rondhuppen op de springkastelen.

Aan de tevreden gezichten van de deelnemers te zien, kunnen we deze allereerste culturele fiets-sneukeltocht zeker als een succes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s