Leden van sp.a en Groen! kiezen overtuigend voor kartel

Sp.a en Groen! gaan in Gent met één lijst naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012. Nadat de besturen van beide partijen zaterdag het licht op groen hadden gezet, keurden vanavond ook de leden – met grote meerderheid – het kartel en het stadsproject goed. “Onze leden zijn enthousiast en geven hiermee aan dat ze met even veel goesting als wij voor dit kartel gaan”, zeggen Daniël Termont, Elke Decruynaere, Freya Van den Bossche en Filip Watteeuw.

De partijraad van sp.a Gent stemde, op een tegenstem na, unaniem voor de samenwerking. Ook Groen! Gent stemde, met 83%, overtuigend voor. De sociale en ecologische uitdagingen van de 21ste eeuw vragen een sterk en progressief antwoord. Het kartel tussen sp.a en Groen! in Gent is een unieke kans om die uitdagingen met vertrouwen aan te pakken. Uitgangspunt van dit project is dat elke Gentenaar, jong en oud, hier geboren of ingeweken, goed kan leven in de stad en zicht heeft op vooruitgang. De strijd tegen armoede en uitsluiting is een prioritair aandachtspunt in elk beleidsdomein, net als de ambitie om van Gent een klimaatneutrale en duurzame stad te maken. Het nieuwe Gentse kartel zal zijn verkiezingsprogramma schrijven in samenspraak met alle Gentenaars die er zich kunnen in terugvinden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Leden van sp.a en Groen! kiezen overtuigend voor kartel

  1. Jef Geldof zegt:

    Deze synergie van rood en groen maakt veel positieve energie vrij voor een bruisende stad met een duurzame toekomst. En er gaat een sterk mobiliserende kracht van uit. Vooral naar elke Gentenaar: om samen de handen uit de mouwen te steken en mee te denken, te spreken, te schrijven, te beslissen, te handelen. Elke dag opnieuw. Voor een nieuw Gent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s