Extentie .gent wordt mogelijk in de toekomst – Belga, 20/06/2011

Bedrijven, besturen en gemeenschappen zullen voortaan hun eigen internetextensies mogen creëren. Dat besliste de organisatie die verantwoordelijk is voor het systeem van internetadressen, Icann, maandag in Singapore. Voortaan zijn extensies als .gent, .vla of .canon mogelijk.

De raad van Icann besliste om een eerste aanvraagronde te laten duren van januari 2012 tot april 2012. De eerste evaluatieresultaten zouden bekend zijn in november 2012. Aanvragers moeten 185.000 dollar (129.000 euro) op tafel leggen voor een evaluatie, en het proces kan 9 tot 20 maanden duren, klinkt het. Volgens leden van Icann gaat het om “één van de belangrijkste evoluties in jaren”. 
     
Hans Seeuws van het Belgische internetadviesbedrijf Sensirius, die aanwezig was in Singapore, wijst erop dat in ons land onder meer de Vlaamse overheid al interesse toont. “Maar de belangstelling bleef al bij al beperkt, omdat er nog grote twijfels waren over de kostprijs en het tijdstip waarop de nieuwe aanvraagronde zou beginnen. Aanvragers zullen nu wel snel moeten zijn, want binnen een halfjaar moeten ze hun dossier al indienen.”
     
Critici waren bezorgd dat vervalsers zouden kunnen profiteren van het programma om handelsmerken te schenden en verwarring te stichten. Icann werkte jarenlang aan een richtlijn voor de nieuwe topleveldomeinen, waarbij op alle voorlopige versies publiek commentaar gegeven kon worden

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s