Partners in digitaal talent ontmoeten elkaar op een boeiende brunch

17 juni ontmoeten de partners van het programma digitaal talent @ Gent elkaar in de jeugddienst van Stad Gent. Het werd een boeiende voormiddag met uitwisseling over vele aspecten van het programma. 

Het programma Digitaal Talent@Gent heeft al een hele weg afgelegd.  Eerst was er het “Digitaal platform”, een unieke samenwerking tussen organisaties in het Gentse die al aangaven dat wij samen iets aan de digitale kloof moesten doen.  Vanuit Stad Gent erkenden wij deze nood en richtten wij het programma “Strijd tegen de digitale kloof ” op. Samen zijn we stap voor stap vooruit gegaan. In het begin lag de nadruk op een duidelijke analyse van het probleem en het opstellen van gezamenlijke doelstellingen.

 Ondertussen zijn wij reeds veel concreter bezig.

·                   We hebben het budget in belangrijke mate verhoogd deze legislatuur en zeker de laatste jaren.

·                   Onze naam is aangepast naar Digitaal.Talent@Gent. Hiermee willen we een positieve boodschap uitdrukken en willen we inspelen op de mogelijkheden van elke Gentenaar.

·                   We zijn bezig met de uitbreiding en de vernieuwing van de openbare computerruimtes.

·                   We hebben ook tal van duurzame initiatieven, denk maar aan digikriebels, Recup pc’s, onderzoek, Digitale Week, Gentse Digitale Kermis, digitale uitleendienst en zo voort en zo verder.

 En natuurlijk zullen we het hier niet bij houden.

·                   We werken aan een gezamenlijke communicatie vanuit alle digitale talentpunten

·                   We werken aan een ondersteuning voor de begeleiders.

·                   Digitaal talent zal ook bijdragen aan de administratieve vereenvoudiging van Stad Gent. Stad Gent startte onlangs het KUS programma op: Klantgericht, Uniek en Simpel. Daarin stimuleren we onder andere de stadsdiensten om vereenvoudigingen door te voeren. Maar we zetten ook in op e-dienstverlening. Alle verwerkingen moeten zo uniform en eenvoudig mogelijk. Daarin vind ik de openbare computerruimtes cruciaal. De nieuwe ontwikkelingen in administratieve vereenvoudigingen moeten voor iedereen een win-win zijn. Het mag niet in twee versnellingen gaan en de kloof verbreden. Iedereen digitaal talent!

 De programmabrunch is deel van dit gehele project. Partners kunnen er laten kennismaken met Digitaal.Talent@Gent in al zijn facetten. De partners zijn het dichtste bij de burger.  Hun engagementen en initiatieven dragen elke dag bij tot het vergroten van eInclusie.  En dit willen wij net ondersteunen en versterken.

 Samen voor digitaal talent voor elke Gentenaar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s