Stad plant stagecentrum voor aanwerving stagiairs (Het Laatste Nieuws, 12 mei 2011)

De stad Gent wil vanaf november alle beschikbare stageplaatsen bij de stadsdiensten centraliseren op een website.

“Momenteel gebeurt een aanvraag voor een stage bij de diensten zelf en dus is de begeleiding niet optimaal”, zegt personeelsschepen Resul Tapmaz (SP.a). Kansarme jongeren en jongeren met een handicap zullen voor een aantal jobs voorrang krijgen.

“Op dit moment weten we bij de stad zelfs niet hoeveel stagiairs er op onze diensten zitten”, zegt Tapmaz. “Het is een historisch gegroeide situatie die we nu willen rechtzetten. In november stellen we een lijst op met alle beschikbare plaatsen. Het is de bedoeling om onze stagiairs beter te begeleiden opdat ze kunnen klaargestoomd worden om ook echt voor de stad te gaan werken. Momenteel verliezen we te veel potentiële werkkrachten. Ze lopen hun stage bij de stad en trekken nadien naar de privésector. Op die manier levert een stage ons niets op.”

“We hebben de voorbije jaren sterk gewerkt aan meer diversiteit in ons personeel. Het aantal allochtone werknemers steeg van 2,7 naar 4,46 percent. Het aantal personeelsleden met een lichamelijke beperking ligt op 3,6 percent wat veel beter is dan het Vlaamse gemiddelde. Om die cijfers nog op te krikken willen we een aantal stageplaatsen voor die groepen voorbehouden. Zo kunnen we hen extra zelfvertrouwen bezorgen op de arbeidsmarkt.”

Erik De Troyer 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s