Feestelijke start van de KUS-wedstrijd op 1 april

Stad Gent zet sterk in op administratieve vereenvoudiging. Onlangs werd de ‘KUS’ campagne gelanceerd. Deze campagne wil burgers en medewerkers van de Stad Gent aanzetten om actief mee te werken aan administratieve vereenvoudiging. Op vrijdag 1 april ging de KUS-wedstrijd van start.

Onder de noemer ‘Kussen en kleine beetjes, samen efficiënt voor een wijzer Stad Gent’, werd het stadspersoneel aangemoedigd om suggesties te doen om zaken administratief te vereenvoudigen. Deze wedstrijd werd feestelijk ingeluid met een fanfare die door AC Zuid trekt.

KUS: Klantgericht, Uniek en Simpel

KUS staat voor klantgericht, uniek en simpel en bundelt de principes van administratieve vereenvoudiging. Als een document of procedure ge’KUS’t is, dan is ze getoetst aan de voorwaarden van administratieve vereenvoudiging. Met de KUS-wedstrijd wil Stad Gent haar medewerkers aanzetten om kleine, gemakkelijk uitvoerbare vereenvoudigingen aan te brengen die weinig tijd en middelen vragen, maar die de handeling efficiënter maken.

KUS-wedstrijd

Met deze wedstrijd zet Stad Gent haar medewerkers aan om zelf tips te geven aan elkaar. Ze kunnen deze KUS-tips melden via een webformulier op intranet op via het Suggestiepunt Admini (09 266 73 07). Iedereen mag ongelimiteerd tips doorsturen.

Personeelsleden kunnen hiermee met hun team een etentje en een teambuilding winnen die specifiek draait rond efficiëntie. De inzet is om de medewerkers voeling te geven met hoe ze door middel van kleine ingrepen, vlotter en plezanter kunnen werken.

Concreet zullen drie teams in de prijzen vallen: het team met de meeste gerealiseerde ideeën rond administratieve vereenvoudiging, het team met het meest vindingrijke idee en het team met het idee dat het best overdraagbaar is naar andere diensten.

De bekendmaking van de winnaars van deze wedstrijd gebeurt tijdens de Gezinspicknick voor de personeelsleden van de Stad. Deze vindt plaats op 28 mei 2011 in de Blaarmeersen.

Fanfare

Bij een project administratieve vereenvoudiging denkt u waarschijnlijk niet aan een opzwepende fanfare? Toch past dit perfect in het beeld dat Stad Gent wil ophangen van administratieve vereenvoudiging. Administratieve vereenvoudiging is niet saai, maar een prikkelende en noodzakelijke uitdaging die van iedere medewerker creativiteit, enthousiasme en samenspel vergt. Ja, dus zoals een fanfare.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Administratieve vereenvoudiging. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s