‘Digitale stad, slimme stad’: doe mee en maak kans op een iPad 2

De Stad Gent is op zoek naar vernieuwende ideeën om via ICT-toepassingen verder te groeien naar een meer duurzame, solidaire en open samenleving. Ideeën kunnen bezorgd worden via de website www.mijndigitaalideevoorgent.be. Deelnemers maken kans op een iPad 2.

Gentenaars zijn expert als het op wonen, leven, studeren en werken in hun stad aankomt. Wie een idee heeft over hoe ICT het verkeer, het welzijn, het milieu of een ander aspect van de stad kan verbeteren, kan het laten weten op de website www.mijndigitaalideevoorgent.be.

Wie zelf niet meteen inspiratie heeft, kan de ideeën van anderen lezen, erop reageren en stemmen op de ideeën die hij echt goed vindt. Iedereen maakt kans op een iPad 2, geschonken door IBBT (Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie). De winnaar wordt eind mei 2011 bekendgemaakt: uit alle deelnemers wordt één winnaar geloot.

Een team van experten onderzoekt de haalbaarheid van de verzamelde ideeën en één of twee ideeën zullen echt ontwikkeld worden als pilootproject. Het stadsbestuur hoopt dat dit de start kan zijn van een heus applicatieportaal voor de Stad Gent.

Dat initiatief van de Stad Gent, Digipolis en IBBT (Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie) kadert in het project ‘SMARTiP’, waarin Manchester, Bologna, Keulen en Oulou samen zoeken naar innovatieve ideeën om een duurzame, solidaire en open samenleving mogelijk te maken.

Het project ‘Digitale stad, slimme stad’ wordt mee gefinancierd door de Europese Unie via het ICT Policy Support Programme (website http://ec.europa.eu/ict_psp).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s