Stad Gent neemt deel aan DUODAG

Vandaag, 24 maart 2011, neemt de Stad Gent voor het eerst deel aan de Duodag. Tijdens deze dag kunnen mensen met een arbeidshandicap proeven van bepaalde jobs bij een groot aantal werkgevers in Vlaanderen. De Stad Gent zal tijdens de Duodag zestien mensen tewerkstellen op diverse diensten. Duodag is een initiatief van GTB (gespecialiseerde dienst voor trajectbepaling en –begeleiding van personen met een arbeidshandicap).

Zestien duojobs
De stadsdiensten hebben zich vrijwillig mogen aanbieden om deel te nemen aan de Duodag. In totaal zullen er zestien mensen meedraaien als collega bij de verschillende diensten. Die jobs gaan van een medewerker bij de Dienst Buurtwerk, over een medewerker op het kabinet van schepen Tapmaz en schepen Reynebeau, tot een onthaalmedewerker bij de Dienst Rekrutering en Selectie in het Administratief Centrum Portus.

 Win-win situatie
De werkzoekenden met een arbeidshandicap die deelnemen aan de Duodag vormen een duo met een werknemer van de Stad Gent. Hij of zij werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring. Dat creëert een win-winsituatie. De Stad Gent kan op een laagdrempelige manier kennismaken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van personen met een arbeidshandicap op de werkvloer. De werkzoekenden krijgen op hun beurt de kans om hun talenten te tonen en kunnen hun beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit. Vaak denken mensen met een arbeidshandicap onterecht dat ze bij een overheid geen kans maken. Daarom is de deelname aan de Duodag een duidelijke stap in het actieve beleid dat de Stad Gent hierrond wil voeren.

Duidelijk signaal
Door deel te nemen aan de Duodag wil de Stad Gent een duidelijk signaal geven. Er wordt binnen de Stad aandacht besteed aan de tewerkstelling van personen met een handicap. Dat kadert ook binnen het diversiteitsbeleid dat de Stad Gent voert. Zo is er het voorbije jaar een werkgroep ‘Personen met een handicap’ opgericht, waarbij onder andere de mogelijkheid werd onderzocht om afgeschermde selecties te organiseren voor personen met een handicap. Op zeer korte termijn zullen hier ook acties uit voortvloeien.

Het doel is om het aantal personeelsleden met een arbeidshandicap te doen stijgen. Als overheid moeten we onze verantwoordelijkheid opnemen om ook die kansengroep op weg te helpen naar een geschikte job.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s