Oliebollen verdienen op Digitale Kermis (De Gentenaar, 28/02/2011)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Wie op de ‘digitale kermis’ van de Digitale Week voldoende stempels verzamelt, krijgt daarvoor gratis oliebollen. Echte, welteverstaan. Al de andere kermisevenementen van de Digitale Week zijn virtueel.
De digitale kermis is de rondreizende tentoonstelling van de Digitale Week. Een en ander is bedoeld om de digitale kloof te verkleinen en om de digitale mogelijkheden binnen handbereik van zo veel mogelijk mensen te brengen.Om de tentoonstelling – een verzameling infostanden van tal van verenigingen die in een bepaald segment van de digitale wereld actief zijn – aantrekkelijk te maken, liet schepen van Informatica Resul Tapmaz alles in een kermissfeer baden. Er kunnen eendjes gevist worden, een waarzegster vraagt je elektronische identiteitskaart en schuift die in een kaartlezer om via je geboortedatum je karakter uit te leggen. Een grote spiegel uit een spiegelpaleis is dan weer de blikvanger voor een standje waar je de mogelijkheden van fotobewerkingsprogramma’s kan uitproberen.

En net zoals je op de kermis op het schietkraam punten kan verzamelen om daarmee een prijs te winnen, krijgt wie de standen bezoekt en er effectief iets doet, ook een stempel op een kaart. Eens die kaart vol, kan je buiten aan een oliebollenkraam gratis oliebollen krijgen. En die zijn wel echt. En lekker.
Rudy Tollenaere

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s