Geen krediet, spel gedaan! (De Gentenaar, 28/01/2011)

Deze week wordt in Gent het eerste ‘digitaal stadsspel’ gelanceerd, een Belgische primeur. Aan de hand van een interactief computerspel leren jongeren tussen 16 en 20 jaar daarin omgaan met geld.

No Credit, Game Over!
is het allereerste digitaal stadsspel. Met behulp van een smartphone trekken spelers door de stad. Via allerlei vraagstukken, doe-opdrachten en informatie worden ze vanuit het startpunt – de bureaus van de Jeugddienst in de Kammerstraat – langs enkele strategische plekken geloodst. Ze moeten daarbij foto’s maken, interviews doen en videofilmpjes draaien.
‘Zo leren ze op een speelse wijze en door eigen ervaring omgaan met geld en vooral ook schulden voorkomen’, zegt Resul Tapmaz (SP.A), schepen van Informatica.

Leefwereld

Het spel werd ontwikkeld door vzw Eurowheels en speelt in op de multimediawijsheid van de jongeren. ‘Het is een toepassing van een pedagogische methode die maatschappelijke thema’s ter discussie wil stellen vanuit de leefwereld van de jongeren’, klinkt het.

Zondag kwam Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) het computerspel even uitproberen rond de Vrijdagmarkt. ‘Jongeren gamen sowieso, dus kunnen we het af en toe misschien beter gebruiken in het onderwijs’, vindt hij. ‘Maar het is belangrijk dat je er ook iets kunt uit leren.’

De minister is overigens van plan om samen met zijn collega Ingrid Lieten, minister van Media, nog andere computerspelletjes te ontwikkelen voor leerlingen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s