Crisismanager tegen ziekteverzuim ambtenaren (Het Laatste Nieuws, 16/12/2010)

De stad Gent wil paal en perk stellen aan het ziekteverzuim van haar ambtenaren. In 2009 was een gemiddelde Gentse ambtenaar 19,5 dagen ziek en dat cijfer ligt een pak hoger dan het Vlaamse gemiddelde. Een crisismanager moet raad brengen. “We willen dit probleem niet aanpakken als ‘een kwade papa’ maar eerder als een ‘luisterende ouder'”, zegt schepen van personeel Resul Tapmaz. Daarom komt er een crisismanager.

Het ziekteverzuim is een oud zeer in de stad Gent. In Vlaanderen is gemiddeld 5 percent van de werknemers ziek thuis. In Gent ligt dat gemiddelde op 6,14 percent. Er zijn nochtans geen redenen om aan te nemen dat Gentenaars vaker ziek worden dan andere Vlamingen en dus is de conclusie snel getrokken. Velen laten zich een doktersattest schrijven hoewel ze zich kiplekker voelen.

“Er zijn enkele diensten waar het ziekteverzuim grote proporties aanneemt”, legt Tapmaz uit. “We spreken dan over percentages van tien tot vijftien percent afwezigheden door ziekte. De dienst schoonmaak is waarschijnlijk ons grootste zorgenkind. Sommige personeelsleden werken er al dertig of veertig jaar bij dezelfde dienst en dan kan er al eens sprake zijn van werkmoeheid. In zo’n geval heeft het geen zin om daar furieus op te reageren en extra controles op ziekteverzuim te regelen. Dat zou de wrevel alleen aanwakkeren. We willen er voor zorgen dat iedereen opnieuw met volle goesting naar de werkvloer trekt.”

Pensioen

In 2012 moet Gent op het Vlaamse gemiddelde zitten. In de eerste plaats komt er een crisismanager. Die moet er voor zorgen dat probleemdiensten grondig gerund worden. “Zo heeft de dienst Wonen bijvoorbeeld twee jaar zonder directeur gezeten omwille van een procedurefout”, zegt Tapmaz. “Zoiets is nefast voor de werksfeer. De leidinggevenden moeten ook beter ingelicht worden en we willen ook meer rekening houden met de gezinssituatie van de werknemers. Dat moet er voor zorgen dat iedereen liever aan de stad wil komen werken. We willen ambtenaren die op hun 65ste met tegenzin met pensioen gaan in plaats van ambtenaren die de dagen tot aan hun pensioen aftellen. Tegen 2018 zal trouwens de helft van het stadspersoneel de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt hebben.”

Het ziekteverzuim van de ambtenaren kost de stad elk jaar 2,2 miljoen euro aan lonen die wel uitbetaald worden, maar waarvoor niets gepresteerd werd. Dat geld hoopt de stad te kunnen recupereren tegen 2012. Op die manier zou er – vergeleken met Antwerpen – veel minder drastisch gesneden moeten worden in het personeelsbestand.
Erik De Troyer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s