Gent pakt ziekteverzuim ambtenaren aan (De Standaard, 29/10/2010)

Het Gentse stadsbestuur wil het ziekteverzuim van zijn ambtenaren terugdringen. In ruil belooft het stadsbestuur om minder hard te snoeien in het personeelsbestand en meer mensen te vervangen die met pensioen gaan. Dat bleek bij de bekendmaking van de begroting voor 2011.

Het ziekteverzuim bij de Gentse ambtenaren loopt op tot 6,14 procent, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op vijf procent ligt. En er zijn diensten, zoals de schoonmaak, waar het verzuim oploopt tot meer dan tien procent, zei schepen van Personeelszaken Resul Tapmaz (SP.A) gisteren.

‘Daar zijn soms redenen voor – zoals personeel dat wat ouder wordt en al meer dan veertig jaar fysieke arbeid heeft verricht – maar we willen het percentage toch naar beneden krijgen. Dat hopen we vooral te bereiken door te investeren in ons leidinggevend personeel. Door mensen te motiveren en aangepaste taken te geven, kunnen we het verzuim terugdringen tot op het Vlaamse gemiddelde’, zegt Tapmaz.

In ruil belooft de stad om meer stadspersoneel aan de slag te houden. ‘Oorspronkelijk hadden we gepland om de komende jaren maar veertig procent te vervangen van de personeelsleden die met pensioen gaan’, zegt schepen van Financiën Christophe Peeters (Open VLD). ‘Dat trekken we nu op tot 70 procent. Dat wil echter niet zeggen dat we meer geld zullen uitgeven aan personeel. Het blijft de bedoeling om 3,4 miljoen te besparen. Alleen zullen we dat nu op een andere manier doen: door dat ziekteverzuim te bestrijden, door nog altijd dertig procent van de mensen die met pensioen gaan niet te vervangen én door tegen 2013 twee miljoen minder uit te geven aan taken die we als stad niet meer zullen uitvoeren.’

Peeters benadrukte gisteren dat het huidige schepencollege blijft investeren. ‘We kunnen de komende jaren veertig miljoen meer investeren dan we oorspronkelijk hadden gepland. Daarmee komen we op meer dan een half miljard voor deze bestuursperiode, dat is een historisch hoog bedrag.’
Tom Dams

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s