Nieuwe digitale kloof ook bij jongeren merkbaar

Vandaag in de krant: Het Instituut Samenleving en Technologie brengt een studie uit waaruit blijkt dat er zich een ‘nieuwe digitale kloof’ manifesteert (artikel). Het betreft een kloof tussen mensen die hun weg vinden in de wereld van de digitale informatie en mensen die daar niet of te weinig in slagen.

Als schepen van Informatica voer ik hierrond een gefundeerd beleid. Onder de noemer ‘Digitaal.Talent@Gent’ is er een relevant aanbod voor alle mensen. Degenen die nog geen toegang hebben tot de computer of het internet krijgen de kans om via de openbare computerruimtes kennis te maken met de digitale wereld en kunnen allerlei workshops volgen om hun kennis te verbreden.

De nieuwe digitale kloof waar hier over gesproken wordt, komt vooral voor bij mensen die een computer en internet weten te hanteren, maar die niet of te weinig in staat zijn om de nodige informatie via deze kanalen te verkrijgen.

Met de website www.gent.be  bieden we verschillende nieuwe zaken op een eenvoudige manier aan: e-loketten, een fietsrouteplanner, enzovoort.

Onlangs werd het pilootproject ‘draadloos internet op de Graslei’ gelanceerd. Dit project stelt Gentenaars, studenten en toeristen in staat om gratis en op een eenvoudige manier aan digitale informatie te komen. Als blijkt dat het pilootproject positief geëvalueerd wordt, zullen er in de toekomst nog meer openbare plekken in Gent draadloos internet krijgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s