Eerste voortraject bij examens positief geëvalueerd

Zowel bij aanwervings- als bevorderingsexamens moet er bij Stad Gent telkens worden voldaan aan strenge voorwaarden waardoor het niet altijd eenvoudig is voor (toekomstige) medewerkers om te slagen.

Daarom heeft de Stad Gent voortrajecten in het leven geroepen. Deze trainingen zijn het resultaat van een goede samenwerking tussen de Dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming en de Dienst Rekrutering en Selectie.

Een dergelijk voortraject zorgt er voor dat medewerkers beter voorbereid zijn op een examen en het verhoogt de slaagkansen beduidend, zo blijkt.

Bevorderingsexamen service medewerkers als piloot

Het voortraject werd voor het eerst georganiseerd voor het bevorderingsexamen van E naar D voor service medewerkers. De medewerkers kregen de kans om een workshop te volgen waarbij de nadruk werd gelegd op sollicitatietechnieken en op de concrete jobinhoud. We stellen vast dat het volgen van een voortraject een beduidende impact heeft op het slaagpercentage. Waar voordien slechts twee derden van de service medewerkers slaagden voor hun mondelinge proef, slagen nu meer dan 90% van de medewerkers. De voornaamste redenen voor dit goede resultaat is dat er meer nadruk wordt gelegd op een goede communicatie en op stressbestendigheid.

Meer trainingen in de toekomst

Nu blijkt dat het volgen van een voortraject een effect heeft op het slaagpercentage van sollicitanten, zullen er in de toekomst meer en meer worden georganiseerd. Ook voor mensen die nog niet bij de Stad werken. Voortrajecten kunnen in de vorm van een sollicitatietraining, zoals bij het pilootproject, maar kunnen even goed op praktische vaardigheden toegespitst zijn. Het is immers belangrijk dat mensen de juiste kansen krijgen om een job uit te oefenen waar ze geschikt voor zijn. Op die manier zijn medewerkers beter gemotiveerd om hun job uit te oefenen. Dit is uiterst noodzakelijk om de Stad Gent als organisatie te laten bloeien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s