Een gezondheidsbeleid is een noodzakelijke en winstgevende investering. Ook in crisistijd

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie toont vandaag in een onderzoek aan dat bedrijven besparen op hun inspanningen rond gezondheidspreventie (DM 6/10). Als schepen van Personeel van de Stad Gent wil ik de boodschap mee ondersteunen: een gezondheidsbeleid is een noodzakelijke en winstgevende investering. Ook in crisistijd.

Dat bedrijven de laatste jaren meer en meer beknibbelen op inspanningen rond gezondheidspreventie is geen goede zaak. Van werknemers wordt vandaag al erg veel verwacht. Dus is het een taak van de werkgever om voldoende te investeren in de gezondheid van haar medewerkers. Een goede gezondheid komt immers ook de motivatie van de medewerkers ten goede.

Ook Stad Gent staat vandaag voor budgettaire uitdagingen. Toch gaan we voor een gedegen gezondheidsbeleid:

  • De Stad is een pionier in het organiseren van rookstopcursussen en blijft investeren in tabakspreventie door een financiële tussenkomst te voorzien voor rookstopmiddelen.
  • Daarnaast voert de Stad een stressbeleid in de vorm van een individuele sessie in samenwerking met het UZ.
  • Een andere gezondheidsmaatregel zijn de lunchgesprekken die op geregelde basis plaats vinden waarbij thema’s als gezonde voeding, slaaptraining en omgaan met stress aan bod komen.
  • Verder proberen we er voor te zorgen dat onze personeelsleden in beweging blijven: personeelsleden die met de fiets naar het werk komen, krijgen een fiets of een fietsvergoeding.
  • En elk jaar is er een sportdag waar iedereen een dag lang kan sporten en waar stad Gent haar personeel aanzet om ook op andere dagen te sporten door bijvoorbeeld tussenkomst in sportabonnementen.

Iedereen lijdt vandaag onder de financiële crisis. Toch pleit ik er voor dat bedrijven niet besparen op gezondheidsinspanningen. De werknemers zijn daarvoor te kostbaar, ze zijn de motor van de organisatie. Er zijn vandaag al genoeg valkuilen die de motivatie van de werknemers kan doen slinken.

Een daadkrachtig gezondheidsbeleid is dus niet genoeg om onze medewerkers gemotiveerd te houden. Het vergt een permanente inspanning om er voor te zorgen dat werknemers enthousiast naar het werk komen. Mens sana in corpore sano. Stad Gent neemt een voortrekkersrol op en onderzoekt de mogelijkheden om een efficiënt motiveringsbeleid op poten te zetten. Als een noodzakelijke en winstgevende investering. Ook in crisistijd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Personeel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s