Burgemeester en schepenen in wachtbox

Vlak voor de gemeenteraad gisteravond namen de burgemeester en de schepenen tien seconden de tijd om te wachten in een ‘wachtbox’. Dat gebeurde in het kader van Wachtnacht.

Een voor een stapten de Gentse schepenen en als laatste burgemeester Daniel Termont in de wachtbox om tien seconden te wachten op het realiseren van de Millenniumdoelstellingen. Noord-Zuid-organisaties willen daarmee politici en het brede publiek informeren dat er dringend actie nodig is om de acht in 2000 geformuleerde doelstellingen om tegen 2015 de armoede in de wereld te halveren, te halen. Ook het stadsbestuur van Gent wacht dus mee en roept op tot actie.

Voortrekker
De schepenen stapten in de box, een camera floepte aan en ze werden tien seconden lang gefilmd terwijl ze wachtten. Schepen Christophe Peeters wachtte niet mee, maar gebruikte zijn tien seconden wachttijd om effectief geld over te schrijven op de rekening van 11.11.11.

Schepen van Onderwijs Rudy Coddens, die gisteren nota bene het departement Noord-Zuid-samenwerking van schepen Tom Balthazar overnam, is net als zijn collega’s lovend over het originele initiatief van de coalitie van verschillende Noord-Zuid-organisaties, gedoopt 2015 De tijd loopt.

Coddens: ‘Het doet me plezier dat politici over de partijgrenzen heen meedoen aan de actie en tien seconden wachten’, zegt hij. ‘Zelf steun ik al jaren organisaties als 11.11.11 en Oxfam. Ik was als schepen van Onderwijs al bezig met de problematiek van gratis onderwijs voor iedereen en mijn nieuwe bevoegdheden in het departement Noord-Zuid-samenwerking sluiten daar perfect bij aan. Gent is altijd al een voortrekker geweest als het over zo’n samenwerking gaat. Dat blijkt uit het bestaan van ons departement en de aanwezigheid van de vele ngo’s hier in de stad.’

Zaterdag is er het grote evenement Wachtnacht op het Sint-Pietersplein. Met optredens van onder andere de Senegalese ster Youssou N’Dour en het opnemen van een grootse videoclip die naar de Belgische en Europese politici en naar de VN-top in New York van eind deze maand zal gestuurd worden. Als een massaal signaal van ongeduld.’
07/09/2010 De Gentenaar – SGG

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s