Digipolis ontwikkelt software voor Fietsrouteplanner Gent

Vandaag werd op de persconferentie de ‘Fietsrouteplanner’ voorgesteld door collega Karin Temmerman. Een primeur in België. Want vanaf heden kan iedereen zijn persoonlijke fietstraject uitstippelen in Gent en omstreken. De fietsers kunnen daarbij een aantal voorkeuren aangeven: tramsporen en kasseien kunnen zoveel mogelijk vermeden worden. De fietsrouteplanner is beschikbaar op www.gentfietst.be en is één van de maatregelen uit het Europese Civitas-project rond duurzame mobiliteit.

Ik wil alvast ook aanhalen dat het sturingsprogramma voor de fietsrouteplanner is ontwikkeld door Digipolis, de satelliet die instaat voor de ICT-dienstverlening voor de Stad Gent.

Naast de fietsrouteplanner ontwikkelde Digipolis recent ook zoekfuncties voor dienstverlening. Op www.gent.be kan u bijvoorbeeld zoeken naar de dichtstbijzijnde dokter in Gent, waar er openbare werken aan de gang zijn en waar er een openbare computerruimte is. Binnenkort komen daar nog een aantal toepassingen bij.

Dit alles kadert in de visie van het stadsbestuur om de Gentenaar een moderne, elektronische dienstverlening aan te bieden op zoveel mogelijk vlakken. Hierbij is het belangrijk dat zoveel mogelijk burgers toegang kunnen krijgen tot de digitale wereld, zodat iedereen mee kan genieten van deze dienstverlening.

Als schepen van Informatica vind ik het zeer belangrijk om mensen te stimuleren en te engageren om met een computer en met internet te kunnen werken. Veel zaken worden hierdoor eenvoudiger. In de kennismaatschappij van vandaag is digitaal talent onmisbaar geworden.

Zie ook de artikels in De Gentenaar en in Het Laatste Nieuws

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s