Werkbezoek in Emirdag met Daniël Termont

Vorige week bracht onze burgemeester Daniël Termont een bezoek aan Emirdag, het dorp waar mijn ouders vandaan komen. Samen met hem bracht ik een aantal werkbezoeken om zo de banden te versterken met de geboortestreek waar een groot aantal van de Turkse bevolking uit Gent vandaan komt. Op het programma stonden onder andere vergaderingen met de gouverneur en de burgemeester van Afyonkarahisar, de rector van de universiteit, de voorzitter van de Kamer van Koophandel, een plaatselijke kliniek, de burgemeester en vice-gouverneur van Emirdag en de dorpshoofden van Suvermez en Karacalar.

Het waren stuk voor stuk boeiende ontmoetingen, die zowel op cultureel vlak als op sociaal vlak een verrijking kunnen betekenen voor beide regio’s. Zo zullen onder andere de mogelijkheden onderzocht worden of er een uitwisseling kan komen tussen de Gentse Feesten en het allochtonenfestival van Emirdag en of er maatregelen kunnen worden getroffen inzake de problematiek van gezinsherenigingen. Dit kan door in Turkije bijvoorbeeld cursussen Nederlands aan te bieden aan Turkse mannen of vrouwen die naar België komen om te trouwen.

Deze intense werkreis heeft duidelijk aangetoond dat er enorm veel mogelijkheden zijn op verschillende vlakken om een win-winsituatie te creëren voor beide regio’s.

Zie ook het artikel in De Gentenaar

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s